Tuesday, September 19, 2006

Edisi Selatan : Warga emas nafsu iblis

Harian Metro, 19 september 2006

Oleh Zalifah Mohd Yatim

JOHOR BAHRU: Seorang warga emas yang dua kali menduda ditahan polis selepas dipercayai mencabul dan merogol seorang kanak-kanak cacat berusia 13 tahun hingga mengandung empat bulan.

Lelaki berusia 60-an itu ditahan sepasukan anggota polis malam kelmarin, selepas keluarga mangsa membuat laporan di Balai Polis Central.

Difahamkan perbuatan lelaki tua terbabit yang juga jiran mangsa yang tinggal di Kempas di sini, terbongkar selepas keluarga kanak-kanak itu curiga melihat buah dada dan perut remaja itu yang membesar.

Selepas ditanya keluarganya pagi kelmarin, mangsa membongkar peristiwa hitamnya menjadi hamba seks lelaki itu sejak enam bulan lalu.

Mangsa mengaku lelaki itu juga sering memegang dan meramas buah dada selain beberapa kali merogolnya.

Mangsa yang tinggal dengan neneknya yang sudah uzur dibawa menjalani pemeriksaan di sebuah hospital kerajaan dan disahkan mengandung beberapa bulan.

Suspek seorang duda yang pernah berkahwin dan berpisah dua kali dipercayai mempunyai anak berusia antara 20-an hingga 30-an dan mempunyai ramai cucu.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Datuk Abdul Rahim Jaafar, mengesahkan mengenai penahanan warga enam terbabit tetapi enggan mengulas lanjut kerana siasatan masih dijalankan.

No comments: