Thursday, November 09, 2006

10 OKU dapat bantuan hamper, kerusi roda

Berita Harian, 9 november 2006


KUALA LUMPUR: Seramai 10 orang golongan kurang upaya (OKU) menerima sumbangan khas sempena sambutan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri yang diadakan di Pusat Perkhidmatan Ahli Parlimen Gombak, Pusat Bandar Taman Melawati, di sini, malam kelmarin.


Ahli Parlimen Gombak, Datuk Dr Abdul Rahman Ismail , berkata golongan berkenaan menerima sumbangan berbentuk hamper dan kerusi roda bagi membantu meringankan penderitaan mereka.

Lebih 7,000 penduduk pelbagai kaum menghadiri majlis berkenaan sambil menikmati kebudayaan, pertunjukan silap mata dan nyanyian.

“Majlis ini sengaja saya adakan di Pusat Perkhidmatan Ahli Parlimen Gombak bagi memberitahu orang ramai mengenai kewujudannya,” katanya ketika ditemui pada majlis rumah terbuka itu.

Beliau berkata, tema sambutan tahun ini ialah ‘memperkenalkan makanan tradisi’ bagi memberi peluang kepada masyarakat menikmati pelbagai juadah yang terdapat di negara ini.

“Saya lihat majlis ini dapat merapatkan hubungan kaum kerana semua lapisan masyarakat termasuk pemimpin parti politik, polis, badan bukan kerajaan (NGO) dan artis hadir, “ katanya.

No comments: