Tuesday, October 17, 2006

SMKTI bantu pelajar istimewa

Berita Harian, 17 oktober 2006


SEKOLAH Menengah Kebangsaan Tengku Ibrahim (SMKTI), Setiu, Terengganu, baru-baru ini, memberi sumbangan hari raya kepada 13 pelajar istimewa dari Kelas Pendidikan Khas Bermasalah Pembelajaran (PKBP) sekolah itu.

Sumbangan dalam bentuk pakaian disampaikan Pengetuanya, Romeli Ismail dan Pegawai Unit Pendidikan Khas, Jabatan Pelajaran Terengganu, Md Rashid Long, antara lain bertujuan meringankan bebanan ibu bapa pelajar terbabit.

Ia juga sebagai penghargaan kepada pelajar terbabit yang mengharumkan nama sekolah dan daerah dalam kegiatan kokurikulum disertai.

Daerah Setiu diisytihar juara keseluruhan apabila memenangi dua pingat emas, satu perak dan dua gangsa pada Kejohanan Sukan Special Olympics Negeri Terengganu Kali Pertama di Besut, baru-baru ini.

Pelajar istemewa, Ahmad Mustaqim Zainuddin, 15, dan Roslyna Rasid, 15, masing-masing memenangi emas dalam acara lompat jauh dan lontar peluru.

Selain itu, Ahmad Mustaqim turut memenangi perak dalam acara lompat jauh, manakala Kamarul Afifi Kamarazi dan Mohd Hanapi Abu Bakar, masing-masing mendapat gangsa dalam acara lontar peluru.

SMKTI kini mempunyai dua kelas PKBP yang menempatkan pelajar berusia 13 hingga 20 tahun di bawah pengawasan tiga guru pakar, Yeo Boon Hwee, Alias Mohamad dan Mohd Sari Awang.


No comments: