Tuesday, August 01, 2006

Kanak-kanak Tasputra Perkim dirai

Utusan Malaysia, 1 ogos 2006

NASIB golongan kurang bernasib baik, miskin dan kurang upaya di negara ini sering diberi perhatian. Sikap prihatin sebahagian besar rakyat Malaysia secara tidak langsung memberi peluang golongan ini untuk sama-sama menikmati kehidupan dengan lebih baik.

Baru-baru ini kanak-kanak Tasputra Perkim menerima kunjungan pengurusan Hotel Renaissance dan Marriot, Kuala Lumpur untuk sama-sama meraikan majlis bagi menceriakan para penghuni rumah kebajikan itu.

Majlis bertemakan ‘Semangat Untuk Meraikan Masyarakat’ itu dihadiri kira-kira 85 orang kakitangan termasuk Pengurus dan Pengarah Sumber Manusia kedua-dua hotel berkenaan.

Program itu tidak hanya terhad kepada acara ramah mesra dengan para penghuni tetapi juga program gotong royong membersihkan persekitaran pusat tersebut.

Sebelum memulakan program membersihkan kawasan, rombongan itu telah dibawa meninjau ke persekitaran pusat tersebut oleh Pengerusi Tasputra Perkim, Elahe Norman.

Selain menikmati pelbagai hidangan yang disediakan pihak hotel, para penghuni juga dihiburkan dengan persembahan termasuk nyanyian dan tarian.

Tasputra Perkim merupakan satu-satunya pusat jagaan harian muslim khusus untuk kanak-kanak kurang upaya di negara ini.

Pusat yang terletak di Ampang Hilir, Jalan Ampang, Kuala Lumpur itu menempatkan kira-kira 50 kanak-kanak berusia dua hingga 18 tahun yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan keturunan

No comments: