Saturday, December 09, 2006

Kaki wanita hancur dirempuh kereta

Utusan Malaysia, 9 disember 2006

SEGAMAT: Kaki seorang pekerja wanita kedai telefon bimbit hancur dirempuh kereta ketika berdiri di pembahagi jalan di Kilometer 184.5, Jalan Johor Bahru-Seremban, petang kelmarin.

Dalam kejadian jam 2.15 petang, Nooraziela Othman, 20, dirempuh kereta yang dikatakan terbabas ketika mengelak kereta lain yang hendak keluar dari satu persimpangan di laluan sama.

Ketua Trafik Daerah, Asisten Superintendan Mustaffa Md Tim, berkata Nooraziela dari Felda Kemelah, di sini, dikatakan sedang melintas jalan dua lorong di hadapan tempat kerjanya.

Mangsa dikatakan berdiri di pembahagi jalan apabila kereta yang dipandu seorang lelaki berusia 22 tahun, dikatakan gagal dikawal dan merempuh mangsanya.

"Mangsa yang dibantu orang ramai yang berada di tempat kejadian dihantar ke Hospital Segamat sebelum dipindahkan ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di Muar untuk rawatan lanjut.

"Difahamkan, doktor HPSF yang merawat mangsa mengesyaki kaki kanan mangsa yang hancur tidak dapat dipulihkan dan mangsa mungkin cacat kekal," katanya di sini, semalam.

Mustaffa berkata, Nooraziela menyambut hari lahir ke-20 hari ini.

No comments: