Thursday, December 07, 2006

Bayi tangan empat,berkaki tiga

Utusan Malaysia, 7 Disember 2006

BAYI lelaki ini yang lahir dengan tangan empat dan berkaki tiga dirawat di Hospital Daerah Kota Tasikmalaya, Jawa Barat, kelmarin. – Agensi.

JAKARTA 6 Dis. – Seorang bapa di Jawa Barat menyuarakan rasa terkejut apabila mendapati bayi lelaki yang dilahirkan oleh isterinya malam semalam bertangan empat dan berkaki tiga.

“Saya pada mulanya sangat terkejut tetapi sekarang pasrah dan menerima kelahiran bayi ini dengan ikhlas. Saya menganggap ada hikmah di sebalik segala yang berlaku,” kata Iin Indra, 30, dengan nada lembut menurut laporan media hari ini.

Bayi istimewa yang dilahirkan di hospital daerah Kota Tasikmalaya, Jawa Barat itu adalah anak sulung Iin dengan isterinya, Teti Susilawati.

Dua tangan pada bayi seberat 2.5 kilogram itu adalah normal manakala dua tangan lain yang lebih kecil terletak dekat perutnya.

Dua kakinya juga normal sementara kaki ketiga yang lebih kecil muncul dekat pinggang sebelah kiri.

Menurut Iin, sepanjang hamil, Teti tidak mengalami sebarang keanehan dan selalu menjalani pemeriksaan kandungannya di klinik.

“Selama tempoh hamil, isteri saya tidak mengalami hal-hal yang aneh. Perbuatannya juga tidak ada yang menyimpang,” jelas Iin.

– Agensi

No comments: